Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Pályázatok  » Önkormányzati pályázatok  » ÁROP-2.2.9-10/B-2010-0003
ÁROP-2.2.9-10/B-2010-0003
  Nyomtatás E-mail
Heves Város Önkormányzata részt vesz a romák közigazgatáson belüli foglalkoztatását célzó programban.

Image               Image
Image

Kedvezményezett:

Heves Város Önkormányzata
3360 Heves Erzsébet tér 2.

Közreműködő szerv:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
H-1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.
Telefon: (+361) 224 3100
weboldal: www.vati.hu

Tájékoztató

I.
Dátum: 2010. október 25.

„Roma köztisztviselő Heves Város Polgármesteri Hivatalában” című programról

A Kormány 2009. szeptember 9-én elfogadta az Államreform operatív program 2009-2010. évi akciótervét, melynek keretében került kiírásra a „Romák foglalkoztatása a közigazgatásban” című pályázat.

A Pályázat célja: A közigazgatás is járuljon hozzá a romák társadalmi integrációjának hosszú és összetett folyamatához, többek között azzal, hogy több roma személy vehessen részt a közügyek intézésében.

A normatív pályázat felsőfokú végzettséggel rendelkező, sikeres közigazgatási versenyvizsgát tett roma származású személyek köztisztviselői foglalkoztatásához nyújt támogatást azzal, hogy 12 hónapig átvállalja a foglalkoztatni kívánt személyek teljes bérköltségét a jogszabályok szerinti járulékával együttesen, feltéve, hogy a közigazgatási szerv őt legalább 24 hónapig foglalkoztatja.

A program keretében 167 roma diplomás tett sikeres közigazgatási versenyvizsgát, közülük lehetett közszolgálati jogviszonyt létesíteni – meghatározott kiválasztási eljárást követően – a közigazgatatási szerveknek az általuk arra alkalmasnak nyilvánított személyekkel.

Önkormányzatunk Polgármesteri Hivatala szociális ügyintézői álláshely betöltésére keresett megfelelő alkalmazottat. A program lehetőségét kihasználva került kiválasztásra erre a célra Füredi Andrea.

Füredi Andrea roma származását vállalva jelentkezett és tett sikeres vizsgát a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ által szervezett közigazgatási versenyvizsgán.

Hivatalunkban megjelent az állásinterjún és vállalta a kiírásban szereplő állás betöltését. 1998-ban szerezte első diplomáját ének-zene-karvezetés szakos tanárként, majd 2006-ban újabb főiskolai oklevelet szerzett, mint német nyel és irodalom szakos tanár.

Szociális ügyintéző történő kinevezésére 2010.10.23-val került sor.

Feladatait a Polgármesteri Hivatal Közszolgálati és Okmányirodáján, a szociálpolitikai csoport vezető-tanácsos besorolású munkatársaként látja el.

A munkaszervezetbe történő zökkenőmentes integrálása érdekében, illetve amennyiben szükséges: az felmerülő szakmai, illetve technológiai problémák megoldásában, az esetleges nehézségek , konfliktusok kezelésére részére mentor került kijelölésre.

A mentor Nagy-István Ildikó irodavezető segíti az új munkatárs beilleszkedését, feladatkörének ellátását, a munkahelyi kapcsolat-rendszer megismerését, a munkavégzéshez szükséges megfelelő kommunikáció kialakulását

II.
Dátum: 2010. december 2.

A roma köztisztviselő beilleszkedését, integrálását elősegítendő az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődésért szervezet munkatársai 2010. november 30-án „Érzékenyítő anti-diszkriminációs tréninget” tartottak a Polgármesteri Hivatalban. A tréningen 21 fő köztisztviselő vett részt. Szó esett a program céljáról, várható eredményeiről, annak elősegítéséhez szükséges személyes közreműködésről, valamint konfliktusos szituációk megoldásával foglalkoztak a romák és a hivatali munkatársak kapcsolatában.

III.
Dátum: 2010. december 10.

Az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért szervezet munkatársai 2010. december 7-én csapatépítő, kommunikációs tréninget tartottak a roma köztisztviselő és közvetlen munkatársai részére. A tréning célja: elősegíteni, hogy a kollégák jobban megismerjék egymást és közöttük fesztelenebb, hatékonyabb kommunikáció alakuljon ki. Résztvevő munkatársak száma: 6 fő.

IV.
Dátum: 2011. április 23.

A roma köztisztviselő integrálása, beilleszkedése a hivatali munkaszervezetbe zökkenőmentesen lezajlott. A mentorálási napló szerint különösebb problémák ezzel kapcsolatban nem voltak. Tevékenységét megfelelően végzi, feladatait jó színvonalon látja el, próbaideje alatt minden szempontból megfelelő teljesítményt nyújtott. Ügyfelekkel, kollégákkal egyaránt jó kapcsolatot alakított ki.

 

V.
Dátum 2011. június 20.

A Polgármesteri Hivatalban 2011. június 16-tól végrehajtott létszámcsökkentést és átszervezést követően a roma köztisztviselő új szervezeti egységhez került. Munkaköre, feladatköre és besorolása változatlanul hagyása mellett munkáját a Népjóléti és Hatósági Iroda Szociálpolitikai Csoportjában folytatja tovább. A bekövetkezett változások a program megvalósulását nem érintik.

VI.
Dátum: 2011. október 21.

A „Roma köztisztviselő Heves Város Polgármesteri Hivatalában” című program 2011. október 23. napjával befejeződik. A projekt sikeresen lezárul, időtartama alatt a roma köztisztviselő foglalkoztatása folyamatos volt. A köztisztviselő zökkenőmentesen beilleszkedett a Polgármesteri Hivatala szervezetébe és személyi állományába. A program elérte célját, megállapítható, hogy Heves Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala hozzájárult a romák társadalmi integrációjának hosszú és összetett folyamatához, azzal, hogy roma személy és részt vesz a közügyek helyi intézésében. Természetesen alkalmazása továbbra is fenn áll, munkáját tovább folytatja.

Image 

Image 

< Előző hír   Következő hír >

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Eseménynaptár

« < Február 2020 > »
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
© 2020 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió