Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Aktuális  » Helyi hírek  » Ötletbörze a Sportcsarnok funkcióival kapcsolatban
Ötletbörze a Sportcsarnok funkcióival kapcsolatban
  Nyomtatás E-mail

2007. június 28-án több szervezet képviselőjének a részvételével került sor annak az ötletbörzének a megtartására, amelyen a megépítésre kerülő sportcsarnok funkcióival kapcsolatban vártak javaslatokat.

Csáki Zsigmond polgármester vitaindítójában elmondta, hogy még az idén szeretne a képviselő-testület dönteni arról, milyen sportcsarnoka legyen a városnak.
Jelenleg az állam nem tud beszállni a finanszírozásna, de szakemberek már dolgoznak olyan pénzügyi konstrukción, melynek segítségével meg lehet valósítani a beruházást.

Első lépésként azonban pontosan meg kell határozni, milyen funkciókat lásson el a majdani csarnok, mert ahhoz kell a terveket igazítani. El kell dönteni, szeretnénk-e nemzetközi versenyeket rendezni, ugyanis annak is külön szabványai vannak belmagasság, nézőszám, parkolóhelyek kialakítása tekintetében.
Fontos a helyszín is, mert sokat lehetne a fenntartási költségen spórolni akkor, ha a közelben lévő termálvizet használnánk fel fűtésre. Igénybe lehet venni helyi vállalkozók, pl. a betonelemek gyártásával foglalkozó Hevesbeton Kft. kapacitását, ez szintén költségcsökkentő tényező.
Az ötletbörze célja, hogy a felmerülő javaslatok alapján állítson össze a város főépítésze egy tervezési programot és azt tárja a tervező elé. A képviselők pedig majd a már elkészült terv alapján dönthessenek.

Varga Rita főépítész elmondta, hogy mindenképpen fontos lenne olyan terv elkészíttetése, amely funkciói miatt is kuriózum lehetne az országban. Ezért nagyon jó ötletnek tartja, hogy  a sportcsarnok adjon helyet a Sakkmúzeumnak.
A megjelentektől ötleteket várt a megvalósítandó programokra, rendezvényekre vonatkozóan, mert az épületnek ezekhez kell idomulni.

Tóth Gyula tanár úr javaslata az volt, hogy -amint azt a neve is mutatja- a sportcsarnok  elsősorban a sportot szolgálja, azon belül is a labdajátékokat. Ehhez kell igazítani a padlózatot is. Nemzetközi játékok megrendezésére alkalmas kellene, hogy legyen, megfelelő számú nézőt(500-1000 fő) befogadó, féloldalas lelátóval. E mellett kapjon benne helyet konditerem, szauna, bowlingpálya, stb.

Juhász Lajos edző szerint mindenképpen legyen kulturális, közoktatási, és közéleti funkciója is, a játékteret azonban kizárólag csak az eredeti sportcélnak megfelelően szabad használni. Ezt már a tervezésnél is figyelembe kell venni.
Mivel sok múlik a működtető személyén, javaslata szerint az előkészítő munkába be kellene vonni a  későbbi intézményvezető menedzsert is. Bárki használja, fizessen bérleti díjat, de ezért megfelelő színvonalú szolgáltatást kell, hogy kapjon.

Volt olyan vélemény, amely a sportcsarnokot oktatási intézményhez kapcsolná, mert a fenntartási költség úgy sokkal kedvezőbb. "Órarend" készítésével be lehet osztanim ki, mikor veheti igénybe.

Bonyár István tanár úr szerint először is azt kell eldönteni, mekkora méretű csarnokot akarunk.
Kapcsolódjon a sportpályán már meglévő épülethez, akkor oda kerülhet pl. a konditerem, büfé és egyéb olyan dolgok, amelyek nem feltétlenül kellenek a sportcsarnokba.

Vass Zoltán képviselő arra a felvetésre reagálva, mely oktatási intézményhez -az Eötvös József Középsikolához- kapcsolódva építené meg a létesítményt, elmondta, hogy a tanórák menete, a rezsiköltség megosztásának problémája és egyéb gondok mellett a parkolás lehetősége sem lenne ott megoldható.

Kovács Gyula, a HSE elnöke Bonyár tanár úrral egyetértve, a Sportszékházat is bevonná a beruházásba. Azt is figyelembe kell venni, hogy napjainkban például a rockiversenyek sokkal több nézőt vonzanak -ezáltal nagyobb bevételt hoznak-  mint sok egyéb verseny.

Kisné Fehér Anna a Hevesi Táncsport Egyesület vezetője kérte, hogy a tervezésnél vegyék figyelembe, hogy a burkolat alkalmas legyen táncversenyek lebonyolítására is. Szeretné, ha országos rock-and-roll versenyeket is meg lehetne Hevesen hirdetni, amely rengeteg nézőt és versenyzőt vonzana.

Az elhangzott javaslatok és vélemények jelentették annak a folyamatnak a kezdetét, amely többszöri egyeztetés és vita után elvezet a sportcsarnok végleges tervezési programjának elkészítéséhez. 

       

< Előző hír   Következő hír >

Bejelentkezés






Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Jelenleg 2 vendég online

Eseménynaptár

« < Május 2024 > »
H K Sze Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2


© 2024 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió