Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Közhasznú információk  » Rendőrség  » Rendőrségi hírek
Rendőrségi hírek
Ha Ön tud olyan hírről, amit szívesen megosztana másokkal, küldje el nekünk!
Kattintson ide!

Bűnmegelőzési hírlevél 2021. július
  Nyomtatás E-mail
Bűnmegelőzési hírlevél 2021. július
Rendőrjárőr képzés
  Nyomtatás E-mail

Rendőrjárőr képzés szeptemberben

Tájékoztató és jelentkezési lap 

 

 

Image 

Zsaroló hangvételű e-mail terjed
  Nyomtatás E-mail

Riasztás a zsaroló levelekkel kapcsolatban

Ezekre érdemes figyelni 

Ismét unokázós csalók 2021. április
  Nyomtatás E-mail

Bűnmegelőzési Hírlevél

Vigyázat, ismét unokázós csalók!

 

Ismét „unokázós” módszerrel próbálkoztak megyénkben, azonban ezúttal sem sikerült befejezni a bűncselekményt.

 

2021. április 6-án napközben ismeretlen telefonáló rendőrnek kiadva magát hívta fel K.Istvánné gyöngyösi lakost és arról értesítette, hogy a fia balesetet szenvedett. A „kárrendezés gyors elintézésére” 3.000.000.- Ft-ot kellene összeszedni. Az idős asszony a fiát kérte a telefonhoz, de a telefonáló azt mondta, megsérült a hangszála, ezért nem tud beszélni. K. Istvánné ezek után közölte, hogy nincsen három millió forintja otthon, ezért a telefonáló kevesebb összeggel is beérte. K. Istvánné szeretett volna még többet megtudni a „balesetről”, de további kérdéseire a hívó megszakította a vonalat.

2021.április 8-án további négy gyöngyösi lakos tett hasonló bejelentést, amely szerint ismeretlen személyek aznap felhívták őket és magukat rendőrnek kiadva arra hivatkoztak, hogy egy hozzátartozójukat baleset érte, azonnal pénzre lenne szükség a kár rendezéséhez.

Szerencsére egyik esetben sem történt pénz átadás. Feltehetően több személyt is felhívtak hasonló ürüggyel, akik még nem értesítették a rendőrséget.

 

Ne feledjék, ha baj van, a Rendőrség az, aki segíteni tud és

ezt nem pénzért teszi!

 

Aki pénzt kér a segítségért, az a bűnöző!

 

Kérjük:

 

v  Fokozott fenntartással kezeljék a váratlanul jelentkező idegeneket, az olyan telefonhívásokat, amiben valaki arra hivatkozik, hogy hozzátartozójukat baleset, vagy más tragédia érte, bajba került, kárt okozott, és azonnal pénzre van szüksége! Ne hajtsák végre a telefonon kapott utasításokat és ne árulják el, mennyi pénzt tartanak otthon!

 

v  Ellenőrizzék le a telefonon kapott információ, balesetről, egyéb káreseményről, bajról szóló hír valóság tartalmát!

·         Hívják fel közvetlen hozzátartozóikat!

·         Hívják a Rendőrséget: 112!

            Bátran kérjenek segítséget!

 

v  Idősebb hozzátartozóik részére nagyon fontos tudatosítani és napra készen tartani a biztonságukkal kapcsolatos legalapvetőbb magatartási szabályokat, hívják fel figyelmüket a csalókra!

 

Amennyiben kellően óvatosak és elővigyázatosak voltak és nem történt bűncselekmény a sérelmükre, de kaptak hasonló tartalmú telefonhívást, kérjük, értesítsék a Rendőrséget!

 

Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

(:112

Ismét unokázós csalók
  Nyomtatás E-mail

Bűnmegelőzési Hírlevél

Vigyázat, ismét unokázós csalók!


Ismét unokázós módszerrel próbálkoztak megyénkben, azonban ezúttal sem sikerült befejezni a bűncselekményt. 


A legenda, amit a csalók kitaláltak, hasonló a korábban alkalmazottakhoz.


Az egyik esetben egy gyöngyösi, 70 éven felüli asszonyt hívott fel valaki a vezetékes telefonszámán azzal, hogy a fia balesetet szenvedett és 3.500.000.- Ft-ot kért. Szerencsére a pénz átadására nem került sor. 


Másik három esetben egri lakosokat próbáltak meg becsapni. 


Az egyikőjüknél arra hivatkoztak, hogy a férje szenvedett balesetet, az arca sérült meg, ezért nem tud beszélni. A balesetben egy hat éves gyermek is megsérült. A telefonáló 300.000.- Ft-ot kért. Az asszony azonban közölte, hogy csak 100.000.- Ft van otthon. A telefonáló elfogadta az összeget és arra kérte, hogy vigye a Tesco pénzváltójához és küldje egy általa megadott névre Angliába.  A hölgy a beszélgetés után felhívta a Rendőrséget. 


Egy másik, idősebb hölgyet ugyanezzel a legendával akartak rávenni arra, hogy vigye a pénzt a Tesco parkolóba és ott adja át a pénzt. Szerencsére a sértett gyanút fogott és felhívta a fiát, aki megnyugtatta, hogy nem szenvedett balesetet, ezt követően hívta a segélyhívót.


A harmadik sértett szintén egy 80 év körüli idős hölgy volt, akinek az idegen telefonáló az unokájának adta ki magát, aki balesetet szenvedett.  Megkérdezte mennyi pénz van otthon, aztán közölte, hogy küld egy taxit, azzal menjen az idős hölgy a Tesco parkolójába és ott adja át a pénzt. 

 


Telefon:112

Kérjük: 


Fokozott fenntartással kezeljék a váratlanul jelentkező idegeneket, az olyan telefonhívásokat, amiben valaki arra hivatkozik, hogy hozzátartozójukat baleset, vagy más tragédia érte, bajba került, kárt okozott, és azonnal pénzre van szüksége! Ne hajtsák végre a telefonon kapott utasításokat!


Ellenőrizzék le a telefonon kapott információ, balesetről, egyéb káreseményről, bajról szóló hír valóság tartalmát! 

Hívják fel közvetlen hozzátartozóikat!

Hívják a Rendőrséget: 112


Ne feledjék, ha baj van, a Rendőrség az, aki segíteni tud és ezt nem pénzért teszi!


Aki a segítségért pénzt kér ilyen módon, az a bűnöző!


Idősebb hozzátartozóik részére nagyon fontos tudatosítani és napra készen tartani a biztonságukkal kapcsolatos legalapvetőbb magatartási szabályokat: Bármilyen váratlan helyzet adódik, ellenőrizzék le a telefonon kapott információt, hívják fel közvetlen hozzátartozójukat, más, megbízható felnőttet, vagy a Rendőrséget, bátran kérjenek segítséget!


Amennyiben kellően óvatosak és elővigyázatosak voltak és nem történt bűncselekmény a sérelmükre, de kaptak hasonló tartalmú telefonhívást, kérjük értesítsék a Rendőrséget! 
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Telefon:112Ne feledkezzenek meg a további legalapvetőbb magatartás szabályokról sem az úgynevezett „trükkös módszerrel elkövetni szándékozott bűncselekmények  megelőzése érdekében és hívják fel erre idős hozzátartozóik figyelmét:


Ne tartsanak otthon nagy mennyiségű készpénzt, értékeikkel ne hivalkodjanak!

Otthon tartózkodás esetén is tartsák zárva a lakásajtót és kaput! 

Ne engedjenek be idegeneket a házukba, udvarukba, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak is, vagy segítséget kérnek! Kérjenek Önök segítséget a Rendőrségtől!

Jótékonysági célra gyűjtögetőktől kérjenek csekket, ne adjanak készpénzt, ne engedjék be őket a lakásba, és főleg ne  vegyék elő jelenlétükben a pénztárcájukat, vagy az otthon tárolt pénzt!

Fontos tudni: az a pénz, amit a postás kézbesít, a nyugdíj, vagy amit a pénzintézetek folyósítanak, tárolnak, az nem lehet hamis, nem kell utólag ellenőrizni, mert az már ellenőrzött!

A rendőr nem vesz át/ nem is vehet át pénzt a sértettektől, vagy a büntetőeljárás más részvevőjétől sem kártérítésre, sem egyéb célból.

Javasoljuk:


Saját „biztonsági hálót” kiépíteni a közelben lakó, élő, könnyen elérhető, megbízható személyekből (rokon, szomszéd, polgárőr), akiktől azonnal segítséget kérhet, akár telefonon is. 

Telefonszámuk legyen mindig a telefon közelében! Ha mégis üzletet köt a váratlanul érkező idegennel, ne legyen egyedül!

Kéretlenül, váratlanul érkező idegenek megjelenésekor hívja a Rendőrséget (112) az ingyenesen hívható számon! A rendőrök igazoltathatják és ellenőrizhetik őket. Miután a kilétük ismertté válik, nagyobb az esélye, hogy az általuk kitervelt cselekmény továbbra is terv marad.

Végül, de nem utolsó sorban, a további bűncselekmények megelőzése érdekében  lehetőség szerint alaposan figyeljék meg a hívatlanul érkező idegeneket, ha mód van rá, írják fel gépkocsijuk rendszámát, esetleg színét, típusát,  érkezésük, távozásuk irányát és erről tájékoztassák a Rendőrséget!


Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Telefon:112


<< Elsõ < Elõzõ 1 2 3 4 Következõ > Utolsó >>

Eredmények 10 - 18 / 35

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online

Eseménynaptár

« < Február 2023 > »
H K Sze Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5


© 2023 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió