Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Közhasznú információk  » Kultúra  » Művészeti csoportok
Művészeti csoportok
  Nyomtatás E-mail

Hevesi Kamarazenekar

A Hevesi Kamarazenekar 1979-ben alakult, egyesületi formában 1991. évtől munkálkodunk. A Zenekar tagjai a Hevesi Zeneiskola tanárai, az innen elszármazó, jelenleg zenei pályára készülő főiskolás és azakközépiskolás növendékek és iskolánk tehetséges tanulói.Az együttes évek óta meghatározó szerepet játszik a város és vonzáskörzete kulturális életében, társadalmi, nemzeti ünnepségek aktív résztvevői vagyunk. Ezen túlmenően, évenként kitekintünk szűkebb környezetünkből, így koncerteztünk Budapesten a Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozaton is.Heves külföldi testvérvárosaiban is bemutatkoztunk kulturális rendezvényeken, Erdélyben Gyergyócsomafalván, Olaszországban Breganzéban több alkalommal. 1995 és 1996 évek nyarán felkérést kaptunk az olaszországi Salerno városban működő "Poulenc" Zenei alapítványtól szinpoziumon való aktív részvételre. Itt világhírű művészeket kísérhettünk. Jártunk a hollandiai Wijk en Aalburg városában az ottani Kultur-centrum avatási ünnepségén szerepeltünk. Ezek az alkalmak komoly szakmai kihívást jelentettek az együttes számára. Szeretnénk ha zenekarunk szakmailag tovább fejlődhetne, így éves programunkban önálló hangversenyek megvalósítását tervezzük.1999-ben jubileumi évünkben hangversenysorozatot indítottunk el: Húsvéti hangverseny, "Zene Ünnepe hangverseny, Augusztus 20-ai Állami ünnepünk alkalmából díszhangverseny, Adventi hangverseny.

Hevesi Fúvós Együttes

Az együttes 1983-ban alakult, a helyi zeneiskola tanulóiból. Tagjai a Zeneiskola jelenlegi és volt tanulói. Kezdetben a fúvószenekar egyedül dolgozott, majd 1987-ben megalakult a mazsorett táncegyüttes is. Tehát a  városban fúvószenekar és táncegyüttes  együtt  működött. A rendszerváltás óta az együttes önfenntartó, bíróságon bejegyzett alapítványként működik. Minden típusú rendezvényen, az ország különböző területén fellép és az így kapott tiszteletdíjból tartja fenn magát, illetve az alapítvány javára rendezett koncerteken, bálokon bejött összeget fordítja a fenntartásra.

Az együttes fantasztikus sikereket mondhat magáénak. A 80-as évek végén, mikor még kevés hasonló együttes működött az országban, rendszeres szereplői voltunk a főváros rendezvényeinek. Az öttusa válogatott fogadásain, sportrendezvényeken, és egyéb ünnepségeken léptünk fel Budapesten. Éveken át a MC Donalds reklámhordozói voltunk, ami rendszerint egybeesett a  Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozataival. 1992-ben egy olasz együttessel – a Complesso Bandistico di Fagagna – közös műsort is készítettünk, amit Magyarországon és olasz tengerparti városokban, üdülőhelyeken adtunk elő sikerrel.

Felléptünk Európa számos országában:
Romániában, Lengyelországban, Németországban, Dániában, Belgiumban, Franciaországban, Ausztriában, Olaszországban koncerteken, fesztiválokon, karneválokon.

Eredményeink: 

Nemzetközi  Fesztiválokon a  következő díjakat értük el:

- A  magyar indulózene ápolásáért és stílusos megszólaltatásáért, RÁZENE-díj 1992.

                    - Mazsorett Különdíj 1994.

- Különdíj 1994-1996-2000-2002.

- Fair Play díj egyéni és zenekari: 1998.

- Legjobb Show-zenekar díj 2000.

- Nagydíj 2004.

- A fesztivál legjobb ütőse egyéni különdíj:

   Marsi Ákos 2004.

- Fődíj 2006.

2004-től a hevesi Mazsorett együttes megszűnt.  A  Fúvószenekar koncertjein meghívott vendégként a debreceni Feeling mazsorettekkel lép fel.

Az Együttes vezetője: Lövei JánosBejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Eseménynaptár

« < Június 2024 > »
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


© 2024 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió