Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Közhasznú információk  » Oktatás  » Iskolák
Iskolák
  Nyomtatás E-mail

Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Cím: 3360 Heves, Fő út 16.
Telefon: 36/545-222, 36/346-223
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Tagintézmény vezető: Verebélyi Zoltán

Az iskola története:

Az új iskola építésére vonatkozó konkrét megoldásra való írásos dokumentum 1867-ből származik. Hubert András községi bíró 1867. november 17-én kelt levelében kéréssel fordult az Egri érsekség Főpásztorához, melyben kéri a már megkezdett iskolaépítéshez való hozzájárulást. Ez a terület a község központjában található a volt Községháza szomszédságában a mai Hősök tere és a Baross Gábor utca sarokingatlana. A századforduló táján további két tanteremmel bővítették, így ekkorra a tantermek és a tanítók szám a 5-re növekedett.

1964-ben a Minisztérium engedélyezte az ének-zene tagozatos osztály indítását az első osztályban és ennek fokozatos kiépítését. Erre azért lehet büszke az iskola és Heves község, mert Eger mellett első ízben itt indult meg a művészeti tagozatos oktatás. Az iskola hálás azoknak az ének-zene szakos nevelőknek, akik igényes tanári munkával biztosították a gyermekek művészeti nevelését, több évtizeden keresztül az iskola falain túl elismerést szereztek, felelevenítették a város környezetének zene iránti igényét ebben az időszakban.

Az iskola életében új fejezet kezdődött 1987-ben. Búcsút kellett mondani a régi, megszokott környezetnek.1987 nyarán az iskola átköltözött a régi gimnázium épületébe a Fő út 16 szám alá. Erre a régi épület korszerűtlensége, életveszélyessége miatt került sor az épületet később lebontották. Az 1987/88-as tanévet így új otthonban, tágas rendezett körülmények között kezdtük meg. Nőtt a tanulócsoportok száma, több ponton változott a tantestület összetétele.

2003-ban iskolánk felveszi Hevesi Józsefnek az iskola volt igazgatójának nevét, aki egyben korábbi díszpolgárunk, kórusunk névadója is. Ezzel is példát állíthatunk a lakóhelyhez, az iskolához való hűség felmutatásával, hiszen a Hevesi család négy nemzedéken át szolgálta, a szó legszorosabb értelmében településünket.

A Heves Város Képviselő Testületének döntése alapján 2011. június 30-án megszűnt a HVNOI Kempelen Farkas Általános Tagiskola. Az iskola tanulói és tanárai a 2011/2012-es tanévtől a Hevesi József Általános Tagiskolában folytatják tanulmányaikat illetve pedagógiai munkájukat.

A mindenkori iskolavezetés és a tantestület nagy kihívása volt és ma is az, hogy tisztességgel megfeleljen a mindenkori szülői és gyermekközösségi elvárásoknak, tudatosan törekedjünk a sokoldalúan képzett, az életben sikeresen helytállni tudó ifjúság nevelésére.

Mindig kiemelt feladatunknak tekintettük a művészeti nevelést, aminek a mai napig hagyománya van, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt meg is tartsuk. A meglévő eszközeinkkel, a pedagógusaink szakmai tudásával és összefogásával segítjük a gyerekeket, hogy meglássák a szépet, az értéket, a hagyományt a zenében, a táncban, a rajzban, a kézművességben az irodalmi alkotásokban. Ebben segít a több éve működő néptánc csoport, báb csoport, kézműves csoport, énekkar, cigány együttes.

Az iskolát és benne minden pedagógust élteti a remény, a hit, hogy végre sikerül amit akar, amit szeretne elérni. Lehet, hogy sok kudarcot élünk meg életünk során, lehet, hogy néha reménytelennek érezzük az erőfeszítéseket, de soha nem adhatjuk fel hitünket abban – Tóth Árpád így fejezi ki – „hátha végre elkészül a mű, hátha az Ember végre sikerül”.

Iskolai alapítványok:

 • "Segíts, hogy több legyek" Alapítvány
  Célja: Az iskola alapfeladatain túli minőségi oktató-nevelőmunka tárgyi és személyi feltételeinek támogatása és annak biztosítása, ezen belül a számítógép hálózat, a könyvtár, sporteszközök, nyelvoktatás fejlesztése, valamint különböző pályázatokon való részvétel.
  Adószám: 18577055-1-10
  Az alapítvány elnöke: a mindenkori SZMK elnök

   
 • "Hevesi József" Alapítvány
  Célja: hogy az ének-zene területén
  - a tehetséges tanulókat támogassa
  - az iskola zenei életébe, programjaiba aktívan bekapcsolódókat jutalmazza
  - támogassa az iskola hagyományőrző tevékenységét
  - anyagilag is támogassa az iskola rendezvényeit
  - az iskola pályázataihoz az önerőt biztosítsa, pótolja
  Adószám: 18572586-1-10
  Az alapítvány elnöke: Mezei András

   Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Eseménynaptár

« < Október 2022 > »
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6


© 2022 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió