Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Aktuális  » Helyi hírek  » Ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság
Ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság
  Nyomtatás E-mail
A 2007. december 14-én megtartott soros ülésén a Helyi Védelmi Bizottság 4 napirendi pontot tárgyalt meg.

Csáki Zsigmond Polgármester Úr a Helyi Védelmi Bizottság Elnöke köszöntötte a bizottság tagjait és megnyitotta az ülést.

1. napirendi pont: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hevesi polgári védelmi iroda új irodavezetőjének bemutatása.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Heves Városi Polgári Védelmi irodavezetői posztján változás történt. Magda István pv. alezredes úr magasabb beosztásba került, így a megüresedett irodavezetői posztot Zelei László pv. hadnagy úr tölti be akit az illetékességi terület lakói a helyi gyámhivatalnál végzett munkájából már ismerhettek.

 

2. napirendi pont: A téli időjárásra történő felkészülés helyzete, végrehajtott feladatok.

A 2. napirendi ponthoz kapcsolódóan Tóthpál Attila a Magyar Közút KHT hevesi üzemegység vezetője írásban megküldte a tájékoztatóját melyet Tasnádi László a Magyar Közút KHT hevesi üzemegység vezetőhelyettese szóban röviden ismertetett.

 

3. napirendi pont: HVB Szervezeti és Működési Szabályzata és a kapcsolódó Intézkedési Tervek pontosítása.

A személyi és jogszabályi változások a HVB SZMSZ-ének és a hozzá kapcsolódó terveknek a jelentős mértékben történő átdolgozását igényelték. Az átdolgozásra az év folyamán sor került és a módosított adatokat tartalmazó iratokat a HVB Titkára Szabó Sándor Címzetes Főjegyző Úr a bizottság tagjai részére kiosztotta.

4. napirendi pont: 2008. évi munkaterv javaslat beterjesztése.

A HVB 2008. évi munkaterv javaslata a bizottság tagjai részére írásban megküldésre került. A munkaterv javaslatot Szabó Béla Úr a Megyei Védelmi Bizottság Titkárának javaslata alapján egyhangú szavazással módosították és a következő évi tervezetbe bekerült egy szakmai nap megtartása ahol a térség Polgármesterei részére az ár- és belvízelhárítással kapcsolatos feladatokról nyújtanának tájékoztatást a katasztrófavédelem és a vízügyi hatóságok szakemberei. A szakmai nap segítséget nyújthat az érintett települések Vízkár-elhárítási Terveinek elkészítéséhez illetve aktualizálásához.


A napirendi pontok megtárgyalását követően Csáki Zsigmond Polgármester Úr a HVB 2007. évi tevékenységét értékelve, hangsúlyozta, hogy bár a tárgyév a védelmi igazgatás szempontjából nyugodt esztendőnek tekinthető, mégis voltak olyan események, melyekben koordinatív szerep jutott a HVB- nek, melyek mellett el kellett látni a békeidőszakban kötelezően előírt feladatokat is. Az újonnan vezető beosztásba került személyeknek munkasikereket, a többieknek erőt egészséget és kitartást kívánt 2008. évi feladataik végrehajtásához, megköszönte a jelen lévők 2007 évben végzett munkáját és az ülést bezárta.

Zelei László pv. hdgy.
Polgári Védelmi Irodavezető

< Előző hír   Következő hír >

Bejelentkezés






Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online

Eseménynaptár

« < Április 2024 > »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5


© 2024 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió