Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Aktuális  » Helyi hírek  » Véget ért a "Heves egy napja" fotópályázat
Véget ért a "Heves egy napja" fotópályázat
  Nyomtatás E-mail

Az országban egyedülálló fotópályázatot hirdetett meg Heves városa a június 23-24-i hétvégére.

A program különlegességét az adta, hogy a nevezőknek egyetlen nap alatt kellett a város közigazgatási határán belül elkészíteniük a képeket, három kategóriában. Nevezni szombaton 04.00 órától 21.00 óráig lehetett a Foto Maxima üzletében, ide várták vissza a versenyzőket a pályamunkákat leadásához is.

A nap folyamán 22 fő indult a megmérettetésen, zömében hevesiek, de regisztráltak Átányból, Egerből, Hatvanból, Gyöngyösről és Győrből is. A korosztály is vegyes volt, a legfiatalabb két kislány 12 éves, a legidősebb úr pedig 50 feletti.

A szombaton leadott képek nyilvános zsűrizésére másnap reggel 8 órától került sor, melyen a fotósok meghallgathatták a zsűri értékelését, hasznos szakmai tanácsokat is kapva a jövőre vonatkozóan.

A három fotóművész zsűritag Molnár István E-MAFOSZ/G, Demeter Pál E-MAFOSZ és Jakab Tibor E-MAFOSZ/B fotóművészek, a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) delegáltjai a délelőtt folyamán több körben értékelték a 300 beadott képet. Délre megszületett az eredmény, 6 díjazott alkotás és 45 kép maradt fenn a rostán. Ezeket vasárnap este a Művelődési Központ előtt szabadtéri kiállítás keretében tekinthették meg az érdeklődők.

A díjazott alkotók a következők:

 

Emberábrázolás kategória:

 

  • I. helyezés: Domán Gábor
  • II. helyezés: Tiszavölgyi Zsolt

Természet kategória:

  • megosztott I. helyezés: Herpai Imre és Dancz Richárd
  • II. helyezés: Tiszavölgyi Zsolt

Épített környezet kategória:

  • II. helyezés: Kristóf Beáta

Akinek nem volt lehetősége részt venni a vasárnapi megnyitón, az július hónapban a Művelődési Központ aulájában nézheti meg, milyen egyéni látásmóddal és technikai megoldásokkal készült fényképek kerültek ki az alkotók kezei közül városunk lakóiról, épületeinkről és a körülöttünk lévő természetről. A fotók ezt követően a Városháza falait fogják színesíteni.

Végül a szervezők nevében szeretnénk megköszönni azt az anyagi támogatást, melyet a T-Online Magyarország Kft-től kaptunk. Az általuk felajánlott összeg segített abban, hogy a díjazott fotósok ne csak erkölcsi, de anyagi megbecsülésben is részesülhessenek.

Köszönet továbbá a FOREST-H Kft-nek a képkeretekért, Patkovics Péternek és Faragó Péternek a nap emblémájával ellátott pólókért, és nem utolsó sorban Jakab Tibornak, aki a rendezvény ötletgazdája, valamint egyik fő lebonyolítója volt és annak a kis csapatnak, akik mindebben segítették őt.

 

 


Fotóalbum

 

 

< Előző hír   Következő hír >

Bejelentkezés






Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online

Eseménynaptár

« < Április 2024 > »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5


© 2024 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió