Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Aktuális  » Helyi hírek  » Helyi menetrend szerinti személyszállítás
Helyi menetrend szerinti személyszállítás
  Nyomtatás E-mail

A Képviselő-testület 84/2007. (III.28.) határozatával arról döntött, hogy a helyi menetrend szerinti személyszállítási tevékenység ellátására a 2004. évi XXXIII. törvény alapján pályázati eljárást ír ki.
Pályázati felhívást tettünk közzé a Magyar Nemzetben, a Napi Világgazdaságban, a Heves Megyei Hírlapban és a Belügyminisztérium Közlönyében. 

A pályázati kiírás részletes dokumentációját három pályázó kérte meg, de a megszabott határidőig – június 15-én 11.00 óráig - egy gazdasági társaság nyújtotta be pályázatát. A Bíráló Bizottság az ajánlat bontása után azonnal megkezdte annak formai vizsgálatát, majd értékelését.

Az ajánlat elbírálásáról, a döntés részletes indokolásáról a Bizottság elkészítette az Emlékeztetőt, amely tartalmazza a kiválasztott szolgáltató alkalmasságát igazoló tényeket, a megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtásának garanciáit.

A Kiskuntérségi Kft. (Budapest, Attila út 2.) határidőben és megfelelő példányszámban nyújtotta be pályázatát, az előírt ajánlati biztosítékot bankgarancia formájában teljesítette. Az előírt nyilatkozatokat és az alkalmasságát igazoló dokumentumokat másolatban rendelkezésünkre bocsátotta.

A bíráló bizottság megállapításai szerint a pályázó teljesítette az előírt formai feltételeket, illetve a rendelkezésünkre bocsátott dokumentumok szerint mind pénzügyi, mind gazdasági szempontból alkalmas a szerződés teljesítésére.

Az ajánlatok elbírálásának szempontjai a következők voltak:

  • lakosság utazási igényeinek figyelembevétele,
  • a város településfejlesztési és területfejlesztési igényeinek figyelembevétele,
  • a szolgáltatás minősége (gyakoriság, pontosság, zsúfoltság, tisztaság)
  • járművek és szolgáltatási infrastruktúra színvonala,
  • környezeti hatásokfoglalkoztatási feltételek (lehetőleg hevesi lakosok foglalkoztatása)

A bizottság az elbírálás során az alábbi megállapításokat tette: 

1. A lakosság utazási igényeinek figyelembevétele:
A pályázó nyilatkozott arról, hogy a menetrend kialakításánál az Önkormányzat, illetve a lakosság igényeit veszi figyelembe.

A javasolt viteldíjak:

  • Menetjegy                                  85,-Ft utasbiztosítással
  • Általános havi bérletjegy       2484,- Ft+ 2 Ft utasbiztosítás
  • Tanuló, nyugdíjas havi bérlet   774,- Ft+ 2 Ft utasbiztosítás

2. a város településfejlesztési és területfejlesztési igényeinek figyelembevétele:
A pályázó vállalja, hogy a településfejlesztési célokat figyelembe véve, az igényeknek megfelelően alakítja és módosítja a menetrendjét. 

3. A szolgáltatás minősége:
A pályázó 1993. év óta üzemeltet helyi menetrend szerinti autóbuszjáratokat az ország több pontján. A referenciák között szerepel Kiskunfélegyháza, Tiszaföldvár, ezen kívül Törökbálint, Üllő. A pályázó Kiskunfélegyháza Polgármesteri Hivatalától és Solt város jegyzőjétől csatolt referencia igazolást, melyek szerint a feladatot a közszolgáltatási szerződésben foglaltaknak megfelelően, jó minőségben teljesíti a szolgáltató.

4. járművek és szolgáltatási infrastruktúra színvonala, környezeti hatások:
A pályázó 2 db használt IKARUS 260 típusú helyijárat feladatainak ellátására alkalmas autóbusz beállítását tervezi, amelyek érvényes műszaki vizsgával és közhasznú személyszállításra alkalmas bejegyzéssel rendelkeznek, amelyek alkalmasak a biztonságos közúti közlekedésre. Ezen túl szolgáltató tartalék autóbuszt biztosít a jogszabályi előírásoknak megfelelően. 

5. foglalkoztatási feltételek:
Pályázó nyilatkozott arról, hogy nyertessége esetén elsősorban helyi vállalkozókkal kíván együttműködni, mind az üzemeltetés, mind a szervizelés vonatkozásában. A jegyárusításhoz és a gépkocsivezetők alkalmazásánál is elsősorban helyi munkavállalókat kívánnak alkalmazni.

A szolgáltatás ellátásához 3 fő autóbuszvezetőt alkalmaznak, akik rendelkeznek a szükséges jogosítványokkal (vezetői engedély, érvényes PÁV II. vizsga)

A bíráló bizottság véleménye szerint a pályázó az évtizedes szakmai tapasztalata alapján megfelelő gyakorlattal rendelkezik a feladat ellátásához, pályázata megfelel a pályázati felhívásban meghatározott pénzügyi és műszaki tartalomnak, ezért javasolja pályázatának elfogadását és a közszolgáltatási szerződés megkötését. 

Fentieket figyelembe véve a képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a pályázat nyerteseként a Kiskuntérségi Kft-t jelölje meg és a közszolgáltatási szerződést a szolgáltatóval kösse meg.

< Előző hír   Következő hír >

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Eseménynaptár

« < Július 2024 > »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4


© 2024 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió