Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

Kezdőlap  » Aktuális  » Felhívások
Felhívások
Ha Ön tud olyan hírről, amit szívesen megosztana másokkal, küldje el nekünk!
Kattintson ide!

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésére 2023.02.10
  Nyomtatás E-mail
2023. február 13.
Pályázati felhívás ingatlan értékesítésére 2023.02.10.
Adatbejelentési határidő magánszemélyeknek
  Nyomtatás E-mail
2022. december 30.

Hevesi Közös Önkormányzati Hivatal Közleménye

Tisztelt Adózók!

Fontos adatbejelentési határidő közeledik a magánszemélyek kommunális adója, valamint építményadó és telekadó esetében.

2023. január 1-jei állapotnak megfelelően azon adóalanyoknak/tulajdonosoknak/haszonélvezőknek, akiknek az építményükkel kapcsolatosan bármilyen adóztatást érintő változás (vásárlás, értékesítés, öröklés, lakcímváltoztatás) történt a 2022. évben, arról 2023. január 16. napjáig adatbejelentést kell tenniük az önkormányzati adóhatóság felé.

Adatbejelentési nyomtatványok elérhetőek, letölthetőek a www.heves.hu/dokumentumtár/letölthető nyomtatványok/adóügyek/ , vagy elektronikus úton beküldhető a www.heves.hu/elügy portálról. Az adatbejelentési nyomtatvány személyesen is kérhető a Polgármesteri Hivatal Adócsorportjánál.

Az adatbejelentések határideje: 2023. január 16.

Iparűzési adó:

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló 2022. évi XIII. törvény („új KATA” törvény) hatályba lépésével a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény II. fejezete 2022. szeptember 1. napjával hatályát vesztette.

Az adózási mód a Htv. „régi” 39/B. §-a egyszerűsített adómegállapítási módszer alkalmazási lehetőségének 2022. augusztus 31. napjával való megszűnése önmagában nem jelenttette egyben az iparűzési adóalanyiság megszűnését. Ennél fogva nem kellett évközi záró bevallást benyújtani. A 2022. január 1. napjától 2022. augusztus 31. napjáig terjedő KATA időszakról 2023. január 15. napjáig kell bevallást benyújtani (22HIPAK nyomtatványon).

Azon adózó, aki nem lehet az „új KATA” alanya, 2022. szeptember 1. és 2022. december 31. közötti időszakról 2023. május 31. napjáig nyújt be 22HIPAK adóbevallást.

A 2022. szeptember 1. napjától 2022. december 31 napjáig terjedő időszakra vonatkozó időarányos „új KATA” helyi iparűzési adó kötelezettségek befizetési határideje:  2023. január 15. napja.

Heves Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (XI.24.) önkormányzati rendelete tartalmazza a 2023. január 1. napjától hatályos adó mértékeket, amely letölthető a www.heves. hu weboldalról a Dokumentumok/Rendeletek menüpontból.

A helyi adóval kapcsolatos kérdés esetén az Adócsoport munkatársaitól munkaidőben a 36/546-117 telefonszámon kaphatnak felvilágosítást.

 

Dr. Nagy Péter

jegyző

                                                                                                                                                                     

                                                                      

 

 

 

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésére 2022.12.20
  Nyomtatás E-mail
2022. december 20.
Pályázati felhívás ingatlan értékesítésére 2022.12.20.
Lakossági tájékoztató 2022. december
  Nyomtatás E-mail
2022. december 15.

 

Lakossági tájékoztató

a téli rendkívüli időjárásra történő felkészülés legfontosabb szabályairól

 

Várható következmények

-     Hófúvások, hótorlaszok, sínek felfagyása, jégréteg kialakulása miatt fennakadások lehetnek a (közúti, vasúti, légi) közlekedésben.

-     A közlekedés nehézségei miatt akadozhat az alapvető élelmiszerellátás, az egészségügyi ellátás, a betegszállítás, gyógyszerek beszerzése.

-     A hófúvások településeket zárhatnak el a külvilágtól, járművek akadhatnak el az utakon.

-     Az elakadt járművekben az utasok testhőmérséklete erősen lecsökken, fagyási sérüléseket szenvedhetnek.

-     A gázvezetékek befagyása miatt a vezetékes gázellátás ideiglenesen leállhat.

-     Az elektromos áram felhasználásának növekedése, esetleg ráfagyott jégréteg miatt átmeneti zavarok keletkezhetnek az áramszolgáltatásban.

-     A hó súlyától az épületek tetőszerkezete károsodhat.

 

 

Ajánlott magatartási szabályok

Figyelje az időjárás jelentést, hogy időben fel tudjon készülni!

 

 

Otthonunkban – átmeneti áram- illetve energia-kimaradás esetén

-       Hagyományos tüzelőberendezés (pl. kandalló) használata esetén különös figyelemmel kell lenni a tűzmegelőzésre, füstelvezetésre.

-       Azokat a PB gázzal üzemelő fűtőkészülékeket, amelyek nincsenek a kéménybe kötve, vagy az égéstermékek szabadba történő kivezetése más módon nem megoldott, soha ne üzemeltesse folyamatosan zárt térben. A helyiség nagyságától és a fűtési fokozattól függően legalább egy-másfél óránként szellőztetni kell a helyiséget, ellenkező esetben a felgyülemlő égéstermékek mérgezést okozhatnak.

-       A gázszolgáltatás ideiglenes kimaradása esetén ne hagyja nyitva a fűtőkészülék elzáró csapját!

-       Gondoskodjon szükség-világítóeszközökről (pl. palackról működtethető gázlámpa, elektromos lámpa)!

-       Tartson üzemképes állapotban egy elemről működtethető rádiót, és biztosítson hozzá tartalék elemeket!

-       Tároljon otthonában legalább 3 napra elegendő élelmiszert az egész család számára!

-       Legyenek otthon alapvető gyógyszerek, kötszerek, ha csecsemő van a családban, számára tápszerek!

-       Csak a legszükségesebb telefonhívásokat bonyolítsa le, mert a hálózatra a mentésben résztvevőknek van szüksége.

 

 

 

 

 

 

Utazásnál Mielőtt útnak indul, mindig tájékozódjon az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján!

-       Szélsőséges időjárási viszonyok között nem biztonságos az utazás, különösen, ha nagyobb távolságra kell eljutni.

-       Ha feltétlenül szükséges útnak indulni, mindig kísérő társsal tegye, és csak abban az esetben, ha meggyőződött róla, hogy úti célját biztonsággal eléri, és a visszautazás feltételei is biztosítottak.

-       Ha nagyobb távolságot kell gyalogosan megtennie, öltözzön rétegesen, felsőruházata lehetőleg legyen vízhatlan, vigyen magával meleg kávét vagy teát!

-       Gépkocsival csak akkor induljon el, ha feltétlenül szükséges, ha gépjárműve megfelelő műszaki állapotban van, és rendelkezik a biztonságos téli üzemeléshez szükséges felszereléssel (téli gumiabroncsok, hólánc, tartalék üzemanyag, elakadás esetére lapát vagy ásó, homok stb.). Ebben az esetben sem tanácsos egyedül elindulni.

-       Indulás előtt a gépkocsijában helyezzen el meleg takarót, elektromos kézilámpát, meleg italt, legalább egy napi étkezésre elegendő élelmiszert!

-       Legyen felkészülve, hogy gépkocsija bármikor elakadhat, és esetleg csak napok múlva fogják kiszabadítani. Öltözetét úgy állítsa össze, hogy szükség esetén gyalog is képes legyen folytatni útját.

-       Amennyiben hosszabb időt (néhány órát) kénytelen álló gépjárművében tartózkodni, a motor járatásával fűtheti az utasteret, de ne felejtsen el legalább tíz-tizenöt percenként szellőztetni. Az álló jármű utasterébe ugyanis kipufogógázok szivároghatnak, amelyek súlyos rosszullétet, esetleg halálos balesetet okozhatnak.

-       Alkoholt soha ne fogyasszon a hideg elleni védekezés céljából! Kezdeti élénkítő hatása után csökkenti a fizikai teljesítőképességet, fáradságot, bágyadtságot okoz, illetve csökkenti a helyzetfelismerő és megítélő képességet, amely ilyen helyzetben életveszélyes lehet.

 

 

Ónos eső esetén

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy - tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre - fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Aki teheti, ne használjon gépjárművet! Amennyiben az feltétlenül szükséges, akkor tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat:

-       Csak kifogástalan műszaki állapotú, a téli időjárásra felkészített gépjárművel induljanak útnak.

-       A gépjárművek üzemanyag tartályát töltsék fel, gondoskodjanak tartalék üzemanyagról is,

-       A gépjárműben legyen takaró, forró tea,

-       A megváltozott időjárási körülmények még a gyakorlott vezetőket is próbára teszik, kellő vezetési gyakorlat hiányában ne induljanak útnak,

-       Amennyiben a gépjárművel való közlekedés ellehetetlenedik, húzódjanak félre és várják meg, amíg a síkosság mentesítést végző gépek járhatóvá teszik az útszakaszt,

-       Várhatóan megnövekszik a mentő szervezetek (tűzoltóság, mentők) vonulási ideje is.

Különös gondot kell fordítani a járdák síkosság mentesítésére is, melyet közterületen az önkormányzat, míg magánházak esetén a tulajdonos hajt végre.

A csapadék ráfagyhat a fák ágaira, növelve azok súlyát, így számolni kell az ágak, gallyak letörésével is.

Fontos, hogy a parkolóhelyet, a járdán való közlekedés útvonalát úgy válasszuk meg, hogy az esetlegesen lehulló ágak személyi sérülést és anyagi kárt ne okozzanak.

 

 

 

A jégen tartózkodás szabályai

A szabadvizek befagyott területe gyermekre és felnőttre egyaránt vonzerőt gyakorol, ugyanakkor veszélyeket is rejt magában. A jégbeszakadásoknak gyakran halálos kimenetelű végkifejlete van az emberek felelőtlen viselkedése és a jég tulajdonságainak nem megfelelő ismerete miatt. A hirtelen hőmérsékletváltozások, illetve a tartósan enyhe időjárás nagymértékben megváltoztathatja a jégtakaró tulajdonságait, ezáltal az veszélyessé, kiismerhetetlenné válhat.

A szabadvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvadt, nem mozog.

Tilos a szabadvizek jegén tartózkodni

-       éjszaka, korlátozott látási viszonyok között,

-       járművel, a biztonságos munkavégzés kivételével,

-       kikötők és veszteglőhelyek területén,

-       folyókon.

 

Aki a jégen léket vág, vagy jégkitermelést folytat, köteles a jégmentessé vált területet távolról is felismerhető módon megjelölni, illetve körülhatárolni. A jégmentessé vált területet 1 m magasságban, legalább
10 cm széles piros-fehér csíkozású korláttal kell ellátni.

Ha gyanús ropogást, recsegést hall, azonnal feküdjön minél nagyobb testfelülettel a jégre, és próbálja meg a legközelebbi biztos pontot hason csúszva elérni! Beszakadás esetén a felesleges mozdulatokat kerülje, ezáltal megőrizve a ruházatában lévő szigetelő légréteget! Igyekezzen a lábával az ellenkező irányban lévő jég szélét elérni és a part felé előrelökni magát, illetve segítséget kérni! Ha partot ér, azonnal menjen meleg helyre, szárítkozzon meg, testét törölje szárazra, igyon forró, meleg italt! Kávé, alkohol fogyasztása tilos!

Ne kezdjen felelőtlenül mások mentésébe, mert csak tetézheti a bajt. Életét kockáztatja, illetve további beszakadások keletkezhetnek. Hívjon segítséget, és a mentést végzőt kötelekkel, társakkal biztosítsa! Ha más eszköz nincs, egy hosszú, de erős ágat, ruhadarabot nyújtson a jégbeszakadtnak! Ha többen vannak, egymás lábát fogva - mint egy hason fekvő lánc - segíthetnek!

A mentést követően szükség esetén hívjon mentőt!

 

 

<< Elsõ < Elõzõ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következõ > Utolsó >>

Eredmények 17 - 24 / 117

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nincs azonosítója? Regisztráljon!

Szavazás

Online felhasználók

Jelenleg 2 vendég online

Eseménynaptár

« < Február 2024 > »
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3


© 2024 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió